Als reisblogger begrijp ik maar al te goed dat het verkennen van een stad soms een aanslag kan zijn op je portemonnee. Maar in Rotterdam kun je gelukkig genieten van een scala aan geweldige bezienswaardigheden zonder een cent uit te geven. Laten we samen de gratis musea en attracties van Rotterdam ontdekken en zien hoe je kunt genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft.

Museum Boijmans Van Beuningen

Dit museum herbergt een schat aan kunstwerken, variërend van oude meesters tot moderne kunst. De vaste collectie van het museum omvat schilderijen, sculpturen en decoratieve kunst. Een must-see voor kunstliefhebbers, en het beste van alles is dat de vaste collectie gratis toegankelijk is!

Het Natuurhistorisch Museum

Dit museum neemt je mee op een reis door de natuurlijke wereld, van dino’s tot mineralen en fossielen. Het is een educatieve en leuke ervaring voor mensen van alle leeftijden, en je kunt genieten van deze reis zonder een entreekaartje te kopen.

Street Art en Murals

Een van de meest levendige en kleurrijke aspecten van Rotterdam is de straatkunst. Wandel door de stad en ontdek de prachtige muurschilderingen en street art die overal te vinden zijn. Het is als een gratis openluchtmuseum waar je kunt genieten van creatieve uitingen op elke straathoek.

De Kubuswoningen

De Kubuswoningen zijn een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rotterdam. Deze unieke architectuur is niet alleen een visueel spektakel, maar je kunt ook gratis de Kijk-Kubus (Show Cube) bezoeken om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven in deze unieke woningen.

Euromast Park

De Euromast is een van de meest herkenbare gebouwen in Rotterdam en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Hoewel het toegangsticket voor de Euromast betalend is, kun je gratis genieten van het aangrenzende Euromast Park en genieten van het groen en de rust.

Rotterdam heeft veel te bieden voor reizigers met een beperkt budget. Of je nu van kunst, geschiedenis of moderne architectuur houdt, er zijn tal van gratis opties om van te genieten. Dus, wanneer je Rotterdam bezoekt, vergeet dan niet om een lijst te maken van deze geweldige gratis bezienswaardigheden en musea om je reiservaring nog gedenkwaardiger te maken!