In deze kindvriendelijke Hotel Vlieland blog laten wij u als ouders met kinderen zien welke verschillende mogelijkheden er zijn voor een verblijf op Vlieland. Vlieland behoort tot de Waddeneilanden en is zeker een hele mooie bestemming voor een vakantie in Nederland. Op Vlieland heb je niet veel hotels met kamers voor gezinnen, maar er zijn zeker wel leuke opties. In deze blog zetten wij de verschillende familiehotels op Vlieland op een rij.

Vlierijck

Het eerste hotel op onze lijst met kindvriendelijke hotels op Vlieland is Vlierijck. Het hotel ligt in het enige dorp van Vlieland, namelijk Oost-Vlieland. Hier woont 95% van de 1.200 inwoners van het eiland en zijn ook de meeste eetgelegenheden te vinden. Vanaf de Vlielandboot loopt u in slechts enkele minuten naar het hotel.

Wat het hotel zo kindvriendelijk maakt, is dat er in het hotel een kinderspeelkamer aanwezig is met een tafeltennistafel en diverse speeltoestellen. Daarnaast beschikt het hotel over een klein binnenzwembad, waar kinderen terecht kunnen als het buiten niet zo mooi weer is. Het hotel biedt ook verschillende soorten appartementen die geschikt zijn voor gezinnen van vier.

Deze appartementen zijn ruim opgezet met twee aparte slaapkamers en zijn minimaal 75m2. Hier beschikt u verder over een woonkamer en een badkamer met ligbad en in de appartementen is het ook mogelijk om zelf te koken. Het hotel beschikt overigens ook over een eigen restaurant, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Uiteraard zijn er in het dorp op loopafstand ook voldoende restaurants waar u terecht kunt.

Kritiek op Vlierijck

Het hotel krijgt een algemene beoordeling van 8,5 uit meer dan 990 beoordelingen van gasten. Gezinnen met kinderen geven het hotel een algemene beoordeling van 9,4. Meer dan 530 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld, dus dit is een zeer goede beoordeling gegeven de vele beoordelingen. We hebben de verschillende beoordelingen van gezinnen gelezen en op basis hiervan zetten we een aantal positieve en negatieve punten van het hotel op een rij.

Pluspunten Vlierijck: De positieve punten die veel gezinnen met kinderen noemen zijn de ligging, het vriendelijke personeel, de faciliteiten voor kinderen en de ruime appartementen die van alle gemakken zijn voorzien.

Negatieve punten Vlierijck: Er worden weinig negatieve punten meermaals genoemd door gezinnen met kinderen (dit is bijna onmogelijk met deze hoge scores). Sommige gezinnen met kinderen gaven echter aan dat de prijs-kwaliteitverhouding van het ontbijt hen niet beviel. Ze vonden het nogal duur. Natuurlijk kunt u dit eenvoudig verhelpen door uw eigen ontbijt in uw appartement te bereiden.

Bath Brown Hotel

Het tweede hotel in onze lijst met kindvriendelijke hotels op Vlieland is het Badhotel Bruin. Dit familiehotel op Vlieland ligt eveneens in het dorp Oost-Vlieland, op korte loopafstand van de veerboot. Dit hotel is ook erg gericht op gezinnen met kinderen. Zo beschikt het hotel over een binnenzwembad en is er een kinderspeelkamer bij het hotel.

Ook beschikt dit hotel over verschillende soorten familiekamers geschikt voor gezinnen van vier. Deze familiekamers op Vlieland zijn tussen de 40m2 en 50m2 groot en hebben verschillende samenstellingen qua bedden. Deze familiekamers zijn heel huiselijk en hebben een badkamer, maar geen complete keuken.

Voor een hapje en een drankje moeten deze familiekamers dus wel de deur uit. Het hotel beschikt over zowel een restaurant als een bistrobar waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Vanuit het hotel vaart u ook in een half uurtje naar Texel om dit Waddeneiland eens te bekijken.

Badhotel Brown beoordelingen

Dit gezinsvriendelijke hotel op Vlieland krijgt uit ruim 1.000 beoordelingen een totaalcijfer van 8,3. Gezinnen met kinderen geven het hotel een algemene beoordeling van 9,3. Ruim 280 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld.

Positieven Badhotel Bruin: Veel gezinnen met kinderen noemen de sfeer in het hotel als positief punt. Plus natuurlijk de locatie, het vriendelijke personeel en het heerlijke restauranteten.

Nadelen Badhotel Brown: Een aantal gezinnen met kinderen melden dat de kamers nogal gehorig zijn.

WestCord Strandhotel Seeduyn

Het derde hotel in onze lijst met kindvriendelijke hotels op Vlieland ligt eveneens in het dorp Oost-Vlieland. Dit familiehotel op Vlieland ligt iets buiten het dorp en vlakbij het strand. Het is het hotel dat de meeste faciliteiten biedt voor gezinnen met kinderen. Zo beschikt het over een groot binnenzwembad, maar kun je ook het dak openzetten, waardoor het een soort buitenzwembad wordt. Rondom het zwembad staan ​​voldoende ligstoelen, zodat u hier heerlijk kunt ontspannen.

Daarnaast beschikt het hotel over een bowlingbaan, waar u met uw gezin kunt bowlen, en ook over een tennisbaan. Het hotel beschikt ook over een spa met een solarium, een Turks bad en een sauna. Voor kinderen is er ook een speeltuin, waar ze zich kunnen vermaken. Dit hotel biedt ook appartementen voor gezinnen van vier.

Deze appartementen zijn ruim en 65m2, met twee slaapkamers, een woonkamer, een badkamer en een keuken. In deze appartementen kunt u dus ook perfect koken. Wat dat betreft zijn deze appartementen van alle gemakken voorzien. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant en een brasserie, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

WestCord Strandhotel Seeduyn beoordelingen

Dit gezinsvriendelijke hotel op Vlieland heeft op basis van ruim 1.200 beoordelingen een algehele beoordeling van een 7,7 gekregen. Gezinnen met kinderen geven het hotel een algemene beoordeling van 9,4. Ruim 330 gezinnen met kinderen hebben het hotel beoordeeld.

Positieve punten Westcord Strandhotel Seeduyn: De ligging van het hotel met uitzicht op zee wordt door de meeste gezinnen met kinderen als positief punt genoemd. Daarnaast worden het vriendelijke personeel, het stevige ontbijt en de ruime appartementen vaak genoemd door gezinnen met kinderen.

Nadelen Westcord Strandhotel Seeduyn: Gezinnen met kinderen melden dat het erg warm kan worden in de kamers omdat er geen airconditioning is. Ook vonden gezinnen het jammer dat ze moesten betalen voor bijvoorbeeld bowlen en hotelwellness.

Vakantiepark Landal Vlieduyn

De laatste accommodatie op onze lijst met kindvriendelijke hotels op Vlieland is geen hotel, maar een vakantiepark. Dit vakantiepark van organisatie Landal ligt eveneens op Vlieland Oost en ligt eveneens iets buiten de dorpskern, vlakbij het strand. Het strand ligt zelfs op 200 meter van het hotel.

Het vakantiepark beschikt over diverse faciliteiten zoals een boodschappenservice en het is ook mogelijk om fietsen te huren om het eiland te verkennen. Wij hebben dit ook op Vlieland gedaan en vonden het een hele leuke manier om het eiland te verkennen. Op het park zijn diverse appartementen voor gezinnen van vier aanwezig.

Je hebt hier de keuze uit appartementen en je hebt ook appartementen met een privésauna! Rondom het vakantiepark zijn diverse horecagelegenheden aanwezig, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje, maar u kunt uiteraard ook in uw eigen appartement koken en ter plaatse eten.

Landal Vlieduyn Vakantieparkrecensie

Dit vakantiepark krijgt uit ruim 390 beoordelingen een totaalcijfer van 8,7.

Positieve punten Vakantiepark Landal Vlieduyn: De ligging van het vakantiepark midden in de duinen wordt vaak als positief punt genoemd. Ook gezinnen met kinderen waardeerden het appartement met sauna.

Nadelen Vakantiepark Landal Vlieduyn: De slaapbank in de appartementen slaapt niet heerlijk, zo melden enkele gezinnen met kinderen.

Hotel Vlieland met zwembad

Als je op zoek bent naar een hotel op Vlieland met zwembad, dan heb je op Vlieland eigenlijk keuze te over. Zo hebben de eerste drie hotels op deze lijst allemaal een binnenzwembad. Sommige zwembaden zijn wat groter dan andere, maar om af te koelen kun je allemaal terecht bij deze eerste drie hotels. Als je op zoek bent naar een iets groter zwembad, kun je de kinderen altijd meenemen naar sportcentrum Flidunen in Oost-Vlieland. Hier hebben ze een wedstrijdbad en een 50 meter glijbaan. Voor dit zwembad betaal je uiteraard een kleine entreeprijs.

Familiehotel Vlieland

Bent u op zoek naar een familiehotel op Vlieland, dan hebben wij hierboven grofweg de vier mogelijkheden voor u als gezin van vier beschikbaar. De vier accommodaties worden volgens talrijke reacties hoog gewaardeerd door gezinnen met kinderen, dus er is voor ieder wat wils.