Wat te doen in Ouddorp met kinderen? Ouddorp is een dorp en badplaats op het eiland Goeree-Overflakkee in het zuiden van de provincie Zuid-Holland. Daar vindt u een gezellige dorpskern met diverse winkels en restaurants, een prachtig stuk strand en veel leuke activiteiten voor kinderen! Zo kun je met je gezin een heel weekend lang genieten in Ouddorp! In deze blog zetten wij de leukste activiteiten voor kinderen in Ouddorp voor je op een rij.

1 Geitenboerderij Mekkerstee

U kunt de kinderen meenemen naar een leuke geitenboerderij in Ouddorp. Gelegen aan de rand van Ouddorp is Geitenboerderij Mekkerstee een leuk familie-uitje. In totaal telt de geitenboerderij zo’n 650 geiten, deze kun je hier bekijken. In deze geitenboerderij kun je zien hoe de geiten worden gemolken (elke dag om 15.30 uur) en hoe de kaas wordt gemaakt.

Naast de geiten die hier rondlopen, zijn er nog andere dieren die je kunt observeren. Zo beschikt de geitenboerderij ook over kippen, paarden, cavia’s, een varken en nog een aantal andere boerderijdieren. Buiten is er een speelruimte voor kinderen. In deze speeltuin heb je een speeltoestel, een huisje en diverse andere klimtoestellen, waarmee kinderen kunnen spelen. In de zomer kunt u in de pluktuin van deze geitenboerderij uw eigen boeket plukken.

In de landwinkel kun je allerlei verse producten en zelfgemaakt ijs (gemaakt van geitenmelk) kopen. De toegang tot de geitenboerderij is gratis en je kunt je er samen met de kinderen een uurtje (of twee) vermaken! Houd er rekening mee dat de geitenboerderij niet elke dag geopend is. Sterker nog, de geitenboerderij is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.

Tijdens de zomervakantie is de boerderij ook op maandag geopend. Op zondag is de geitenboerderij dus gesloten, houd daar dus rekening mee in je planning.

2 RTM Ouddorp

Ook kunt u met de kinderen een museum bezoeken in Ouddorp. Het Ouddorp RTM Museum ligt aan de Brouwersdam, op ongeveer 10 autominuten van Ouddorp. De RTM verzorgde tussen 1898 en 1966 het vervoer tussen Rotterdam en de eilanden met boten, trams en veerboten. Sinds 1966 is de RTM een transportmuseum in Ouddorp.

Een leuke activiteit om te doen: stap in een gerestaureerde RTM-tram van een paar jaar geleden. Vervolgens maakt u met deze tram een ​​wandeling door de duinen van ‘De Punt’ de Goeree, op de Brouwersdam richting Scharendijke (halte West-Repart). Wanneer u een kaartje koopt, is het kaartje voor de tramrit bij de prijs inbegrepen. De tramrit duurt ongeveer een uur.

Je hebt een binnenruimte en een buitenruimte, waar je allerlei oude voertuigen kunt zien. Zeker als je de tram neemt, ben je sowieso al snel een paar uur in dit museum bezig. Kijk voor de openingstijden op de website van RTM Ouddorp. Deze kunnen per dag variëren en het museum is alleen op bepaalde dagen geopend.

3 Flipjes Speeltuin

Ook kunt u met de kinderen naar een leuke speeltuin in Ouddorp. Speeltuin Flipjes is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Ouddorp en u kunt uw auto gratis parkeren rondom de speeltuin. Zorg ervoor dat u uw auto op de juiste plekken parkeert, want de politie controleert regelmatig op slecht geparkeerde auto’s.

Deze buitenspeeltuin beschikt over diverse speeltoestellen zoals trampolines, schommels, wippen en een grote zandbak met speelgoed. De toegangsprijs voor de speeltuin bedraagt ​​slechts 2,50 euro en hiervoor kunnen kinderen zich urenlang vermaken. Kijk na openingstijden vooraf even op de website van speeltuin Flipjes, want op zondag is de speeltuin bijvoorbeeld niet geopend.

Ook is er bij de speeltuin een kleine verkoopstand, waar je een snoepje, een ijsje of een drankje kunt kopen.

4 De bunkerroute

In natuurgebied Punt vind je de bunkerroute. Dit is een wandelroute door het duingebied, waar je bunkers uit de Tweede Wereldoorlog kunt bezoeken. Langs de route vindt u digitale borden die u kunt volgen en die informatie geven over de oorspronkelijke functie van de bunker. Het wandelpad is ongeveer 1 kilometer lang en daardoor uitermate geschikt om met jonge kinderen te wandelen.

Er zijn ongeveer 15 verschillende bunkers op het parcours, die nog niet zo lang geleden door vrijwilligers zijn gegraven. Kinderen kunnen op de bunkers klimmen en in sommige kun je een kijkje nemen. Het startpunt van de route is niet zo moeilijk te vinden, want langs de kant van de weg zie je namelijk de eerste bunker liggen. U kunt daar ook uw auto parkeren.

Bij elke bunker zijn meerdere informatiepanelen aanwezig, waardoor kinderen ook iets te weten kunnen komen over bijvoorbeeld de functie van de bunkers. Wanneer je de hele route hebt afgelegd, kun je met de kinderen ook nog een bezoek brengen aan het avonturenbos De Punt, dat vlakbij ligt en direct vanaf de route te bereiken is.

Hier kunt u eventueel ook picknicken met de kinderen aan de daar aanwezige picknicktafel. Houd er overigens wel rekening mee dat als het geregend heeft, er modder op het parcours kan liggen.

5 Dag op het strand

Ouddorp ligt aan zee en is tevens een badplaats. Daarom is het ook tijdens de warme zomermaanden een echte aanrader om het strand van Ouddorp te bezoeken. Het strand van Ouddorp aan Zee is uitgestrekt en strekt zich bijna 18 kilometer lang uit! Wij houden van het strand en een dagje strand mag je niet missen. Kinderen zullen zich urenlang vermaken met het zoeken naar schelpen en het bouwen van zandkastelen. Het Noordzeestrand wordt beschouwd als een van de schoonste en mooiste van Nederland.

Vanuit Ouddorp kunt u ook direct naar de provincie Zeeland en uiteraard heel gemakkelijk de stranden bezoeken. Strand van Renesse ligt bijvoorbeeld op ongeveer 20 minuten rijden van Ouddorp. Zeeland heeft overigens ook veel te doen voor gezinnen met kinderen.

6 Huur een fiets

In het dorp Ouddorp huurden we een familietandem en fietsten daarmee naar de vuurtoren van Ouddorp. De vuurtoren is een rijksmonument en is gebouwd tussen 1947 en 1950. Er is een kleine parkeerplaats bij de vuurtoren. U kunt daar uw fiets parkeren en vervolgens te voet naar de toren gaan. Bewonder de metershoge vuurtoren die nog steeds actief is.

Een fiets huren is leuk, maar je kunt bijvoorbeeld ook met kinderen een e-chopper of een fatbike huren. Bij E-rental Sperling verhuren wij deze elektrische fietsen en het is bovendien een hele leuke manier om met de kinderen de regio Ouddorp te verkennen. Bloggers Joep, Sanne en Sophie huurden een e-chopper van Goes en vonden deze activiteit super leuk.

Een andere manier om de regio Ouddorp met kinderen te verkennen is per eend. Bij Eendjesverhuur Stellendam kun je meerdere eendjes huren en zo de omgeving verkennen. Dit verhuurbedrijf biedt ook leuke routes aan in de omgeving waar je de eend kunt rijden.

Overige activiteiten voor kinderen Ouddorp

U heeft andere activiteiten te doen met de kinderen in Ouddorp dan hierboven beschreven. We zetten ze hieronder kort op een rij.

7 Deltapark Neeltje Jans: Op 30 minuten rijden van Ouddorp ligt Deltapark Neeltje Jans. Na voltooiing van de Deltawerken werd dit informatie- en attractiepark geopend. Daar vind je een tentoonstelling over de werken van de Delta, maar het park herbergt ook zeeleeuwen, aquaria en diverse waterattracties. Namen, neem dus je zwemkleding mee als je Neeltje Jans bezoekt!

8 Waterspringen: Zoek je een spectaculaire activiteit voor kinderen in de regio Ouddorp, dan kun je in de zomer gaan waterspringen bij het Zeil- & Surfcentrum in Brouwersdam. Hier glijd je vanaf een 8 meter hoge helling het water in. Deze activiteit voor kinderen in Ouddorp is echter gericht op de iets oudere kinderen.

9 Flamingo’s spotten: je kunt zelfs roze flamingo’s observeren rond Ouddorp. In de winter liggen ze inderdaad in het water bij Battenoord. Zorg er wel voor dat je een camera met zoomfunctie meeneemt, anders kan het lastig zijn om een ​​goede foto van deze dieren te maken.

Restaurant Ouddorp geschikt voor kinderen

Met kinderen kun je in en rond Ouddorp heel goed uit eten. Er zijn diverse goede kindvriendelijke restaurants in de buurt. Hieronder noemen we een aantal van deze kindvriendelijke restaurants.

Au Marc: dit kindvriendelijke restaurant heeft een groot terras aan de rand van de duinen. Voor kinderen staat er in de duinen een houten klimtoren met glijbaan waar ze zich kunnen vermaken. Naast lunch-, borrel- en dinerkaarten is er ook een uitgebreide kinderkaart.

Bistro Skål: Zoek je een kindvriendelijk restaurant vlakbij Ouddorp met binnenspeeltuin, dan is dit restaurant zeker een goede optie! Je hebt hier een binnengedeelte, waar zelfs bomen groeien vlakbij de speeltuin. In de buurt van dit restaurant ligt ook een natuurlijk meer, waar kinderen kunnen zwemmen, dus vergeet ook geen zwemkleding voor de kinderen mee te nemen als u hier in de zomer gaat eten.