Wat kun je doen in Rotterdam met kinderen? Wij zijn de afgelopen weken meerdere keren in Rotterdam geweest en inmiddels weten we dat je met kinderen ook prima een paar dagen in deze prachtige havenstad kunt doorbrengen. In deze blog zetten wij voor jou alle bezienswaardigheden en activiteiten in Rotterdam met kinderen op een rij.

Kralingse Bos

In het Kralingse bos en de wijk Kralingse plas kun je bij mooi weer met kinderen een halve dag heerlijk vertoeven in Rotterdam. Aan de westkant van het meer ligt een strandje met een zwembad voor jonge kinderen, daarnaast vind je er diverse speeltoestellen voor kleine en grote kinderen.

Bovendien ligt er vlakbij dit strand een kinderboerderij. De toegang tot deze kinderboerderij is gratis en je kunt er diverse dieren voeren. Zo kun je tussen de geiten lopen en ze voeren met voer dat je op de boerderij kunt kopen. Rondom de Kralingse plas zijn diverse speelplekken voor kinderen.

Ook aan het water kun je lekker borrelen en lunchen. Zelf hebben wij geluncht bij brasserie Woodz en dat is een echte aanrader.

Funbos Rotterdam

Ook kun je met de kinderen een klimpark in Rotterdam bezoeken. Vlakbij de Kralingse plas ligt klimpark Fun Forest Rotterdam. Dit klimpark biedt verschillende cursussen voor kinderen aan, afhankelijk van de grootte van de kinderen. Kinderen vanaf zes jaar mogen hier in het bos klimmen.

Wij hebben met onze dochter van zeven en 1,25 meter lang geklommen en zij heeft de eerste twee routes in het park kunnen doen. Wat wij leuk vinden aan deze kinderactiviteit in Rotterdam is dat je als ouder mee kunt doen en dat het ook voor volwassenen erg leuk is!

Wij vinden een klimpark altijd een leuke activiteit om te doen en ook in dat opzicht is Klimpark Fun Forest Rotterdam een ​​echte aanrader.

Kinderdijk

Er zijn veel bezienswaardigheden in Rotterdam die een bezoek waard zijn, en Kinderdijk is daar één van.

Ook met kinderen kun je vanuit Rotterdam naar Kinderdijk. Vanuit Rotterdam is het leuk om met de waterbus naar Kinderdijk te gaan. Met de boot ben je er in ongeveer een half uurtje. Het is ook mogelijk om vanuit Rotterdam met de bus naar Kinderdijk te komen. U stapt dan uit voor het bezoekerscentrum.

Je kunt vooraf online een kaartje kopen, waarmee je toegang krijgt tot de verschillende attracties. Dat hebben we gedaan en eerst het bezoekerscentrum bezocht en de korte film over Kinderdijk bekeken. Deze film van 10 minuten geeft u informatie over de geschiedenis van de molens en ook over hun functie.

Je kunt het ticket ook gebruiken om op een soort hop on, hop off-boot te stappen die rond de molens vaart en de boot stopt bij de twee molens die zijn omgebouwd tot musea. Hier kun je ook met het kaartje naar binnen kijken en zien hoe het er vroeger aan toe ging in een molen. Bovendien was het toen wij er waren ook nog eens heel mooi weer en was het hier erg prettig wandelen.

Daarna genoten we van wat eten en drinken op het terras van het bezoekerscentrum. In totaal zijn we ongeveer een halve dag in Kinderdijk gebleven. Vooral als het mooi weer is, is dit een hele leuke activiteit om met de kinderen te doen in de omgeving van Rotterdam.

Avonturenboerderij Schieveen

Als je op zoek bent naar een leuke kinderboerderij om met kinderen te bezoeken in Rotterdam, dan is Belevenisboerderij Schieveen een goede optie! De boerderij is niet super groot en je hebt niet super veel dieren, maar voor kleinere kinderen kun je je hier prima een paar uurtjes vermaken. Tijdens de vakantie gaan wij zelf op vrijdagochtend naar de boerderij en kunnen de auto daar gratis parkeren.

We kijken eerst in de boerderijstallen waar verschillende dieren zoals geiten staan ​​die de kinderen kunnen aaien. Ook is hier een klein doolhof met hooibalen waar kinderen kunnen spelen. Toen wij er waren was het buiten behoorlijk warm en de boerderij biedt ook veel mogelijkheden voor spelletjes rondom de boerderij. In principe is het een gratis activiteit voor kinderen in Rotterdam.

Bovendien heb je hier het speelse karakter van stichting Oerrr. Het is niet supergroot, maar genoeg voor de kinderen om zich te vermaken. Zo zijn er enkele sloten, waarop meerdere houten bomen zijn geplaatst waar kinderen op kunnen lopen. Het is ook mogelijk om kleine kikkervisjes te vangen met een net. Op de boerderij kun je een schepnet kopen.

Daarnaast zitten er veel ouders rond het water en zie je vooral veel kleine kinderen heerlijk spelen rond dit water. Ook is het mogelijk om op de boerderij een hapje en een drankje te nuttigen. Eerst hebben we wat gedronken met wat lekkers en later hebben we hier ook geluncht, waarbij je kunt kiezen tussen een broodje, een toast, een pannenkoek of een omelet.

Het is geen erg uitgebreide lunchkaart, maar voor ons waren er genoeg opties om uit te kiezen. Het is zeker een leuke zomeractiviteit als je met kinderen de regio Rotterdam bezoekt!

Bouncevalley Rotterdam

Bent u op zoek naar een locatie in Rotterdam met kinderen, waar zij zich een uurtje kunnen uitleven, dan is Bounce Valley Rotterdam een ​​goede optie. Hoewel de naam doet vermoeden dat het pand in Rotterdam ligt, ligt Bounce Valley in Capelle aan de IJssel. Dit park is populair bij jonge kinderen en iets oudere kinderen en je boekt hier op tijd.

Wij zijn zelf inmiddels twee keer in een Bounce Valley filiaal geweest en hebben twee keer ervaren dat een uurtje hoppen ruim voldoende is. Wij waren er op een warme dag, dus binnen kan het ook behoorlijk warm worden. Uiteraard kunnen ouders rond de springkastelen zitten en is het mogelijk om iets te eten en te drinken. De limonadebar is erg populair bij kinderen, die zoveel limonade kunnen drinken als ze willen (als je een drankje aan de bar koopt).

Het Schollebos

Een heerlijk park/bos om met kinderen te bezoeken tijdens een stedentrip Rotterdam is het Schollebos in Capelle aan de IJssel. Wij parkeren de auto gratis vlakbij pannenkoekenrestaurant Schollebos. Van daaruit loopt u in enkele minuten naar de in het bos gelegen natuurspeeltuin.

Deze natuurlijke speeltuin is niet super groot, maar wel leuk genoeg om hier ongeveer 20 minuten te klimmen en te slingeren vanuit de kabelbaan. We lopen dan het bos in en zien verschillende hutten in het bos gebouwd. Na ongeveer 10 minuten lopen komen we bij een tweede speeltuin in het bos.

In deze tweede speelruimte beschikt u over diverse speeltoestellen en tevens een kleine waterspeelruimte. Toen wij er waren, waren er veel kinderen van de crèche en onze dochter heeft hier met meerdere kinderen gespeeld. Er is ook een soort freerun die voornamelijk door kinderen wordt gebruikt als een soort speeltoestel.

Alles bij elkaar brengen we ruim twee uur door in het Schollebos. Wij hebben niet in het crêperestaurant gegeten, maar het kan uiteraard een leuke toevoeging zijn als je tijdens je stedentrip Rotterdam met kinderen een ochtend of middag dit bos bezoekt.

Avontuurstad Rotterdam

Ook met kinderen kun je in Rotterdam klimmen. Bij Adventure City Rotterdam is klimmen zowel binnen als buiten mogelijk. Je bent dus niet afhankelijk van het weer, want er is ook een heel groot deel van het parcours binnen. Wat wij zo gaaf vonden, was dat onze dochter (die ruim 1,20 meter lang is) hier alle routes mocht beklimmen.

We hebben dus zelfs een klim van 20 meter gedaan, wat natuurlijk heel spectaculair is voor ouders en kinderen. In totaal beschikt het indoor klimpark over vier verschillende parcoursen bestaande uit 30 elementen en daarnaast nog drie buitenparcours. Binnenin hebben ze ook allerlei uitdagingen, zoals aan een banaan hangen en je kunt spelen wie als eerste de top bereikt. Voor heel jonge kinderen hebben ze ook een klein parcours op 1 meter hoogte. Hierdoor kun je met kinderen vanaf vier jaar komen klimmen.

Natuurlijk zijn er ook verschillende ziplines, waaronder een hele lange die van binnen naar buiten gaat. Onze dochter deed ook een vrije val vanaf een hoogte van 20 meter, wat ook erg gaaf was. Wij hadden een kaartje waarmee we hier twee uur in het klimpark mochten klimmen. Dit soort kinderactiviteiten in Rotterdam zijn ook leuk om als ouders mee te doen, vinden wij.

Geremasterd

Een leuke activiteit voor kinderen in Rotterdam is de 60 minuten durende Remastered-ervaring. Tijdens deze ervaring bevind je je in verschillende werelden gecreëerd met beeld en geluid, wat erg gaaf is. Ook met kinderen is dit een leuke activiteit in Rotterdam, omdat de werelden bijna sprookjesachtig zijn, maar ook met veel vreemde karakters, wat kinderen zeker interessant zullen vinden. Remastered wordt daarom aanbevolen voor kinderen vanaf zes jaar.

Het begint in de lobby voordat de ervaring zelfs maar begint. Hier kunnen kinderen een helikopter of UFO inkleuren en laten scannen, zodat deze vervolgens op groot scherm tussen andere helikopters en UFO’s vliegt. Ze hebben het heel mooi gedaan en het zal zeker een succes zijn bij de kinderen.

Dan begint de ervaring en steken we een waterval over en hebben we interactie met vissen in de eerste kamer. Je kunt de muren aanraken en de vissen reageren. Om naar de volgende kamer te gaan, reizen we heel snel met een lift en bevinden we ons in de wolken. Dan komen we nog een aantal kamers binnen en telkens komen we in een andere wereld terecht.

Ook is er een gedeelte waar kunstwerken te zien zijn van kunstenaars als Mondriaan, Vermeer en Van Gogh. Je zult je een uur lang goed vermaken en, zoals we hierboven vermeldden, deze activiteit is ook zeker heel kindvriendelijk.