Rotterdam, als tweede grootste stad van Nederland, is een bruisende en creatieve kunststad. Hier vind je een scala aan wereldklasse musea en galerijen die diverse kunstvormen tentoonstellen, van klassiek tot modern, van schilderkunst tot beeldhouwkunst, en je onderdompelen in een zee van kunst.

1. Museum Boijmans Van Beuningen

Het Boijmans Van Beuningen Museum is een parel van Rotterdam, met een uitgebreide collectie die loopt van middeleeuws tot modern. Hier kun je genieten van een diversiteit aan kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen, meubels, keramiek en meer. Het museum herbergt ook meesterwerken uit de Gouden Eeuw van Nederland, zoals die van de Nederlandse schilder Vermeer.

2. Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam is een unieke moderne kunstruimte die regelmatig wisselende tentoonstellingen organiseert, variërend van schilderkunst tot fotografie en design. Hier worden werken van zowel internationale als Nederlandse kunstenaars getoond, en dit toont de diversiteit en innovatie van hedendaagse kunst.

3. Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum Rotterdam richt zich op het tonen van verbindingen en uitwisseling tussen verschillende culturen. Hier worden kunstwerken en cultureel erfgoed uit de hele wereld tentoongesteld, waardoor je de unieke kenmerken van diverse culturen kunt verkennen. De collecties omvatten kunst, ambachten, traditionele kleding en meer.

4. Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam biedt indrukwekkende tentoonstellingen over de aarde en de natuurlijke wereld. Hier kun je de diversiteit van flora en fauna ontdekken, mysteries van paleontologie en aardwetenschappen verkennen, en de relatie tussen mens en natuur begrijpen.

5. Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is een creatief centrum dat zich richt op design, architectuur en digitale cultuur. Hier vinden veel tentoonstellingen plaats die gericht zijn op innovatie en de toekomst, waarbij de intersectie tussen kunst en technologie wordt onderzocht en cutting-edge trends op het gebied van kunst en design worden gepresenteerd.

De musea en galerijen van Rotterdam bieden een kleurrijke kunstervaring. Van klassieke kunstwerken tot moderne innovaties, van cultureel erfgoed van over de hele wereld tot de mysteries van de natuur, je kunt hier door de zee van kunst reizen en genieten van de grenzeloze charme van creativiteit en schoonheid. Of je nu een kunstliefhebber bent of een cultuurverkenner, de kunstscene van Rotterdam zal onvergetelijke indrukken achterlaten.